Tipuri de lentile

Tipuri de lentile aeriene

Lentilele pentru ochelari (sau lentilele aeriene) după materialul din care sunt fabricate, pot fi din sticlă minerală, sau sticlă organică (cunoscute și ca lentile din plastic).

De regulă, este recomandat să alegem lentile din material plastic, pentru faptul că sunt mult mai ușoare decât lentilele din sticlă (minerală) și nu sunt casante.

Dezavantajul lor este că necesită o atenție sporită în ce privește întreținerea și curățarea lor, altfel, se vor zgâria.

Alegerea materialului de fabricație a lentilelor se face împreună cu specialistul (optometristul) în funcție de necesitățile, bugetul, ocupația pacientului.

Din punct de vedere al indicelui de refracție al materialului și care sunt fabricate lentilele, avem lentilele convenționale cu indicele de refracție 1.5 și 1.56 și lentilele cu indici de refracție superiori: 1.6, 1.67, 1.74, 1.9.

Cel mai frecvent se folosesc lentilele convenționale cu indice de refracție 1,5 însă pentru ambele materiale sunt disponibili și indici de refracție superiori, mergând până la indici de 1,9.