Tratamentele lentilelor

Purtătorul de ochelari își dorește lentile durabile, rezistente la zgârieturile involuntare, să se poată curăța ușor, să fie adaptate la specificul activității.

Tratamentele lentilelor îmbunătățesc calitatea acestora prin creșterea cantității de lumină transmisă, reducerea reflexiilor deranjante, blocarea unui domeniu al spectrului luminii, creșterea rezistenței la zgârieturi involuntare.

HC-tratament de durificare aplicat lentilelor organice

  • durata de viață a lentilei extinsă

HMC-tratament antireflex

  • reflexii minimizate
  • protecție împotriva zgârieturilor involuntare
  • durata de viață a lentilei extinsă

Hidrofobic—Oleofobic-în plus față de cele de mai sus acest tratament face ca lentilele să nu necesite curățare frecventă, să fie mai ușor de întreținut. Tratamentele superioare resping apa și particulele uleioase.

Antistatic-în plus față de cele de mai sus acest tratament respinge particulele de praf, reducând frecvența curățării lentilelor.

Filtru Blue-în plus fațe de cele de mai sus, asigură filtrarea luminii albastre nocive cuprinsă între 380-500nm emise de dispozitivele cu afișaj (monitoare LCD, ecranele telefoanelor și tabletelor) sau corpuri de iluminat artificial. De obicei este adăugat un strat de culoare reziduală care îmbunătățește contrastul.